luni, 19 ianuarie 2009

Verifica jobul inainte de a merge in SUA

Este esential sa cunosti locul unde vrei sa mergi sa lucrezi in SUA. Ti se promite salariu mare, cazare buna, zona superba, aproape de magazine etc? Iti sugerez sa verifici inainte. Cum se face asta?
  1. verifici locatia! Cel mai simplu e cu Google Earth. Iti sugerez sa folosesti acest software ca sa stii exact unde vrei sa mergi.
    Iti recomand sa cauti orasul unde vei merge. Cand deschizi Google Earth, o sa ai o optiune care trebuie activata ca sa vezi restaurantele, barurile, cluburile, hotelurile etc. O gasesti la panoul Layers->Places of Interests -> Bars/Clubs; sau Layers->Places of Interests -> Dining etc.
    Ce e interesant, poti alege sa vezi si vremea: Layers-> weather.
    Mi se pare fascinanta optiunea "Street View" de la Layers->Street View. Aceasta iti permite sa vezi drumurile de la nivelul solului. Am inteles ca pozele respective au fost facute de masini trimise pe teren de catre Google si apoi rezultatele au fost interpretate prin software, pentru precizia asezarii pe harta.
    De exemplu, daca vezi ca sunt bare de fier la geamurile blocurilor, eu zic sa te mai gandesti inainte de a accepta jobul.

    Daca tot nu reusesti sa instalezi Google Earth, poti sa incerci si maps.google.com . Nu este chiar la fel de cuprinzator, insa nu mai trebuie instalat nimic pe calculator. Acesta are, de asemenea, optiunea Street View.

  2. Suni angajatorul. De pe RDS e aproximativ 8 centi minutul cu America. Se merita. Daca nu vorbesti bine engleza, atunci roaga un prieten sa te ajute.

Niciun comentariu: