vineri, 11 noiembrie 2011

Mici trucuri pentru noul sezon

Dragi cititori,

Vreau sa va dau mici sfaturi celor care doresc sa mearga anul acesta in SUA.

1) Cum poti sa te asiguri ca jobul la care mergi este unul rezonabil.

Am mai spus in alte posturi ce trebuie sa faci, la ce lucruri sa fii atent cand vezi informatiile de la un angajator. Insa cred ca nu am subliniat un fapt de actualitate. Cu noile tehnologii, poti sa te informezi inca de acasa despre cum este la lucru, ce zona e, daca ai avea posibilitate sa iti mai gasesti inca un job, daca ai avea unde sa stai etc.
Cel mai simplu e sa afli de la colegii tai de lucru aceste aspecte. Daca ai cont pe facebook, cauta-ti prieteni in zona respectiva; sau poate gasesti pagina de facebook a celor angajati la firma respectiva. Asa, daca ai probleme, macar ai la cine sa mergi. Un ajutor cat de mic conteaza la nevoie. Bineinteles, va sfatuiesc sa aveti discernamant la cine dati add.

2) Suna inainte angajatorul sa vezi unde ajungi.
Sunt mai multe solutii pt asta:
  • Cu Gtalk poti suna cu 1 cent/ minut. Trebuie doar sa ai cont pe gmail si sa achizitionezi minute. Pentru tarife, vedeti aici. Teoretic, ati putea sa sunati gratis, daca reusiti sa obtineti IP de America prin rerutare, sa va conectati la gmail, si apoi sa sunati. E cam complicat, dar nu in totalitate nerealizabil. Eu am incercat cu TOR , dar e foarte probabil ca viteza internetului sa va blocheze de la actiunile astea.
  • icall e un programel pe care il instalati pe calculator. E gratis pentru primele 4 minute, dupa care se intrerupe. Inca nu are filtre pe ip, deci inca se poate suna.
  • Skype - calitatea este buna, insa pentru apeluri trebuie platit. De remarcat- daca sunt numere gratuite gen "0800 -nustiuce", puteti suna gratis.
Sper sa va fie de folos.

Niciun comentariu: