miercuri, 13 februarie 2008

ce este SEVIS

SEVIS = Student and Exchange Visitor Information System.
Prin intermediul SEVIS, studentii sunt monitorizati pe durata sederii lor in SUA.
Toti studentii care pleaca cu programul Work and Travel trebuie sa aiba platita aceasta taxa.

SEVIS este practic o baza de date in care participantii la programele gen work and travel sunt monitorizati. Prin acest sistem, intrarea in tara a persoanelor nelegitime (imigranti) este mult ingreunata. Darotita faptului ca baza de date este online, se pot afla informatii foarte rapid despre fiecare participant.
Datele care sunt inscrise in SEVIS sunt :

  • numele complet
  • adresa unde locuiesti
  • adresa unde lucrezi

Cand ajungi in SUA ai obligatia sa te inscrii in SEVIS. De obicei, firmele ofera mai multe moduri de inscriere in SEVIS: online, telefonic, sau scrisoare.

Taxa de inscriere in aceasta baza de date de 35$. Firmele serioase de Work and Travel din Romania includ aceasta taxa in programele lor.

Dupa ce pasesti pe teritoriul SUA ai 10 zile sa te inscrii in SEVIS. Daca dupa 20 zile nu esti inscris, este posibil ca sponsorul tau de viza sa iti retraga sustinerea si sa iti respinga viza.

Daca depasesti termenul stabilit de 20 de zile si nu ai declarat situatia in SEVIS, sponsorul poate chiar sa iti ceara o taxa de aproximativ 250 USD ca sa iti mentina viza! Asadar.... Nu uitati de inregistrare dupa ce intrati in SUA.

Orice modificare de angajator trebuie anuntata sponsorului de viza, si doar apoi, daca primesti confirmarea sa, poti sa schimbi jobul.

Atentie: sa nu te inregistrezi in SEVIS inainte de a intra in SUA pentru ca e posibil sa fii oprit la granita si sa nu mai poti sa intri in SUA!

Niciun comentariu: