joi, 3 aprilie 2008

Acte ulterioare inscrierii in programul Work and Travel

De obicei, firmele de work and travel va solicita sa aduceti ulterior inscrierii:
  • cazierul judiciar;
  • adeverinţa referitoare la exercitarea dreptului la libera circulatie in strainatate;
  • adeverinta medicala.

  1. Cazierul judiciar se poate ridica de la Politie. Pentru cei din Timisoara, sau studentii care au flotant de Timisoara, cererea se poate completa online aici. La ridicarea certificatului de cazier judiciar veti prezenta
    - actul de identitate;
    - timbru fiscal in suma de 1 RON (lei noi);
    - daca cererea pentru obtinerea certificatului de cazier este in regim de urgenta veti prezenta suplimentar, chitanta in valoare de 5 RON (lei noi) platita la trezorerie (situata in incinta IPJ Timis).

    Eliberarea certificatelor de cazier se face conform programului afisat dupa cum urmeaza
    - 3 zile (exceptind zilele de simbata, duminica si sarbatorile legale) in regim de urgenta;
    - 7 zile pentru persoanele nascute in judetul Timis;
    - 30 de zile pentru persoanele nascute in alt judet sau strainatate;
  2. adeverinţa referitoare la exercitarea dreptului la libera circulatie in strainatate se depun, personal, de către solicitanţi la sediul serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple pe raza cărora îşi au domiciliul stabil sau direct la Direcţia Generală de Paşapoarte . Adica: daca voi suneti studenti in Timisoara, dar aveti domiciliul stabil in Arad, atunci va trebui sa mergeti in Arad sa depuneti cererea, si nu in Timisoara.
    Cererile trebuie completate citeţ (le gasiti la serviciul pasapoarte) şi să cuprindă date de identificare şi vor fi însoţite de următoarele documente:

    - actul de identitate (cartea de identitate sau buletinul de identitate) original şi copie xerox;
    - paşaportul, original şi copie xerox;
    - chitanţa CEC prin care se face dovada achitării taxei în valoare de 22 RON;

    Dovezile se înmânează titularului numai în baza actului de identitate al acestuia iar termenul de soluţionare al cererii, cu excepţia cazurilor de urgenţă care este de 3 zile, nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare. Pentru mai multe detalii, clic aici.
  3. adeverinta medicala - pe ea sa scrie ca sunteti clinic sanatos/apt de munca. De obicei studentii aduc adeverinte de la medicul de familie sau de la medicul facultatii.

Niciun comentariu: