sâmbătă, 5 aprilie 2008

Nu ai primit viza? Vei primi motivarea raspunsului

La recentul summit de la Bucuresti, presedintele SUA George Bush a declarat ca romanilor nu li se vor ridica vizele pentru SUA. Dar, a mai adaugat, ca ei vor primi o motivare a refuzului.
Pana acum, romanii primeau in caz de refuz, pasaportul inapoi direct la ghiseu impreuna cu o foaie care spunea pe scurt "Nu te incadrezi". Desigur, textul era nuantat si mult mai frumos, insa ideea era ca ziceau ca in urma evaluarii generale (!), nu te incadrezi profilului dorit de ei.
Insidios: esti posibil emigrant.
Acum intrebarea vine: ce evaluare generala poate fi facuta intr-un interviu de 2-3 minute cu un student? Ca nici macar numele nu i-l inveti cum trebuie, ce sa mai vorbim de pronuntie :)
Apropo, anii trecuti, intervievatorii strigau lista dupa nume prin difuzoare.
Ce distractiv e sa iti auzi numele strigat in engleza de catre un American! Ai 80% sanse sa nu il intelegi!

Sunt curios ce motivari va da ambasada anul acesta.
Propuneri:
  1. Situatia Dvs scolara nu va sustine cererea suficient. (tradus: Esti loser, de ce ai baut in sesiune in loc sa inveti? )
  2. Nivelul Dvs de engleza, in stadiul momentan, v-ar crea dificultati. ( tradus: Nu-mi place fatza ta, ce daca sunt fff multi locuitori americani care nu stiu o boaba de engleza)
  3. Legaturile cu tara nu sunt suficient de puternice. (Tradus: Azi m-am certat cu parintii la telefon. Si o sa ma razbun pe tine)

Sa speram ca explicatiile nu vor fi asa de seci ca si pana acum.

Niciun comentariu: